Bryggebursdag

Totto fyller år og sammen fyller vi tankene.

Det er god stemning på bryggeriet når Totto fyller år. På menyen står det sashimi med tilhørende Nelson IPA.

Vi brygger vår anerkjente Imperial Stout med mye av det gode. Dette er en øl som skal presenteres på Lillesands Mesterskapet. Mesterskapet er i følge tingsakermikrobryggeri.com satt til november. Dette bør være tilstrekkelig tid til at stouten er klar.

 

 

 

Hjemmebryggerdagen

Lørdag 8 februar reiste vi bort til Nøgne for å delta på hjemmebryggerdagen 2014. Vi skulle brygge Nøgnes Python Pilsner. Ingen av oss hadde smakt den før og den er ikke i produksjon lenger. Det eneste vi egentlig viste var at det var en pils på 9%avb.

Dagen gikk med til bryggingen og masse god bryggeprat med de alltid hjelpsomme folka på Nøgne og andre interesserte hjemmebryggere.

Jan Halvor Fjeld holder et veldig bra innlegg om IPA

Jan Halvor Fjeld holder et veldig bra innlegg om IPA

Etter å ha kost oss fra 0900 til 1600 var det på tide å fylle vørter i bøttene. Vi fikk da med ca 20 liter med vørter hver som vi selv skal gjære og smaksette. Vi har alle valgt forskjellige måter å løse det på. Vi har prøvd oss med agurk, appelsin og ulike gjærtyper. Det kan bli spennende med konkurranse i slutten av mars når vi alle møtes igjen på Nøgne Øs lokaler i Grimstad. Da er det duket for god mat og mye ølsmaking – vi gleder oss!

 

 

 

Nytt kjøleanelegg

Vi har nå økt kjølekapasiteten og ikke nok med det, men temperaturkontroll på gjæring er vesentlig forbedret og gir nå muligheter for innlogging på mobil. Vi jobber også med overvåkning av ppm (plupp pr minutt).

Takk til Steffen Aanonsen med familie som donerte dette fantastiske kjølerommet.

 

DSC_0536

Styrings app beta 2.0

Styrings app beta 2.0

Vi er klare for mesterskap!

Historiens første Lillesands Mesterskap i ølbrygging går av stabelen i morgen, 16. november. Vi samler sammen det vi har av godsaker og stiller også med egenprodusert bar. Arrangementet er åpent for publikum fra 12.00 -15.00 på Hotel Norge.

Håper flest mulig kommer innom og støtter oss.

Vi stiller med følgende lineup:

Klasse

Navn på øl

Lys Ale
Høy Sjø 
Stout
Røykdykker
Hveteøl
Blindleia Saison og Blindleia Wit
Porter
Blindleia Chiliporter og Jul i Leia
Åpen klasse
Mild, Blindleia Brown Ale, Blindleia Bohem Pils  
2013-11-14 22.38.38

Fra denne baren skal det serveres mye godt i morgen.

Posted in LM | Tagged

Høsting fra egen hage

Endelig er dagen her, og vi har høstet humle fra hagen og chili fra potta i stua til Jarl og Cathrine. Humlerøttene har reist hele veien fra England, og landet i jorda på Fosselia tidlig i våres. Humlen er av type Cascade og er en klassisk amerikansk humle med smak av sitrus og grapefrukt. Chilliplanten kom som et lite frø fra Laupstad, og er nå blitt en fullvoksen chiliplante til tross for litt stusselig bladverk.

De kortreiste ingrediensene tenker vi å bruke til helgas brygging av chiliporter.

Cascade fra fosselia DSC_0328

Juleølslipp på Nøgne Ø

Blindleia Mikrobryggeri skal på utflukt  til Nøgne Ø den 25. oktober. Det er da slipp av årets juleøl. Arrangementet har tidligere vært helt strålende, med god mat, god stemning og ikke minst godt øl. Kvelden anbefales på det varmeste, håper vi sees.

NB! Slipp av juleølet til Blindleia er foreløpig satt til 6.des, men mer info kommer.

http://www.nogne-o-shop.no/products/julelsmaking

Brygging av juleøl

Julemusikk, julekuler og glitter hjelper godt på inspirasjonen når juleølet brygges midt på sommeren. Det var god stemning og bryggeriet har aldri sett bedre ut. Nå gleder vi oss stort til snø, juletrær og juleølsmaking. Håper vi sees i desember!

IMG_20130816_174545